Onze visie

Wie wij zijn & onze werkwijze

Wie zijn wij

Stoer kinderopvang BSO is opgericht door Loes.

Ik ben al ruim 12 jaar werkzaam in deze branche. Na werkzaam te zijn geweest bij een grootschalige BSO was het tijd voor verandering. Het massale en de onpersoonlijke benadering naar de kinderen is niet waar ik voor sta. De beperkingen die de kinderen opgelegd kregen werd te veel. Kinderen konden niet meer (voldoende) buiten spelen, werden geacht stil op de groep te spelen en moesten bovenal constant uitwijken naar andere alternatieven.

Belang van de kinderen voorop

Het was duidelijk, dit wilde ik anders. Ik wil zelf voor het belang van de kinderen kiezen. Kinderen moeten onbezorgd buiten kunnen spelen, zich helemaal terug kunnen trekken op de groep als zij dit willen en er moet voldoende spelmateriaal zijn voor alle kinderen. Kinderen moeten de ruimte krijgen om te doen wat zij willen en wat zij leuk vinden. Ze moeten uitgedaagd worden op hun eigen manier. Met een kleine groep van maximaal 20 kinderen wil en kan ik dit bereiken.
Er zullen met grote regelmaat uitstapjes georganiseerd worden in de vakanties en lesvrije dagen. Het is vrije tijd voor de kinderen en deze moet ook als vrije tijd gezien worden.

Direct inschrijven

Onze Visie

Stoer BSO staat voor kinderen die graag de wereld willen ontdekken. Wij laten ieder kind op zijn of haar eigen manier naar de wereld kijken.
Kinderen hebben verschillende behoeftes wanneer zij uit school komen. Het ene kind wil graag verder met ontdekken, terwijl het andere kind misschien liever even een rustmoment wil hebben. Bij Stoer kan dit allemaal. Buiten spelen staat bij ons hoog in het vaandel. Kinderen moeten zich thuis voelen bij ons. Ook zullen de kinderen betrokken worden bij bijvoorbeeld activiteiten en/of speelgoed wat er bij de BSO van Stoer te vinden is.

Werkwijze

Wanneer de kinderen uit school komen, krijgen zij eten en drinken. Daarna mogen zij kiezen uit verschillende activiteiten.
Momenteel halen wij kinderen op van de volgende scholen in Amsterdam noord: Daltonschool de Poolster, OBS Twiske, de Bonkelaar en IKC Noordrijk. Wanneer de school van uw kind er niet tussen staat, neem dan contact met ons op en dan bespreken wij de mogelijkheden.
Tussen 17:15 en 17:45 uur krijgen de kinderen een warme maaltijd aangeboden. De maaltijden worden geleverd door Apetito. Apetito is een bekende leverancier van veel kinderopvangcentra die speciaal voor deze doelgroep maaltijden samenstellen. Kinderen krijgen alle voedingsstoffen binnen die zij nodig hebben. Kinderen hebben na de maaltijd de hele dag afgerond en de ouder(s) en/of verzorger(s) kunnen hun kind ophalen en meteen beginnen aan hun eigen bed ritueel. Doordeweeks zijn wij geopend tot 19:00

In ons pedagogisch beleidsplan is te vinden hoe wij precies te werk gaan.

Rondleiding aanvragen

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op. Ook kan je een rondleiding aanvragen en een kijkje nemen bij onze BSO.

Contact opnemen
Onze visie